Agilos business blog 

header.jpg

Agilos ontvangt de Qlik ‘Solution Provider of the year’ award

Geschreven door Edwin Willems op 5-mei-2016 3:00:00

De focus van Agilos op innovatieve Business Intelligence wordt beloond door Qlik Benelux

ORLANDO, Florida, Verenigde Staten, 4 mei 2016 – Agilos, het leidende expertcentrum voor Qlik in België en Luxemburg, is door Qlik beloond voor de fantastische bijdrage aan het succes van Qlik in de Benelux. Deze award werd uitgereikt tijdens Qonnections 2016, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldwijde partners en klanten van Qlik die dit jaar in Orlando, Florida werd georganiseerd.

 

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik

NIEUWS - Qlik versterkt Cloudoplossingen met de overname van Industrial CodeBox

Geschreven door Edwin Willems op 2-mei-2016 21:00:00

Qlik® heeft aangekondigd dat het Industrial CodeBox heeft overgenomen, het bedrijf achter QVSource. Dit programma laat Qlik Sense® en QlikView® gebruikers data afkomstig uit cloudbronnen zoals social media, Software-as-a-Service (SAAS) applicaties en andere webapplicaties toevoegen in hun applicaties. Dit biedt diepere inzichten.

Meer lezen

Categoriën: Qlik, Qlik Sense, QlikView

Push Intelligence vs. Business Intelligence

Geschreven door Edwin Willems op 21-mrt-2016 11:30:00

Vele organisaties hebben Business Intelligence (BI) tools geïmplementeerd, in de hoop dat zij hun werkzaamheden effectiever kunnen maken door het te baseren op data. Ondanks miljoeneninvesteringen in BI-applicaties, lost de technologie zijn belofte niet in. Het valt analisten, waaronder Gartner, op dat gebruikers de BI-tools onvoldoende inzetten. Push Intelligence is de nieuwe Business Intelligence aanpak waarmee de businessanalist beter kan voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Waar gebruikers met Business Intelligence de dashboards moeten doorzoeken om relevante wijzigingen te vinden, attendeert Push Intelligence de gebruikers op een proactieve manier op veranderingen in de voor hen relevante key performance indicators (KPI’s).

Meer lezen

Categoriën: Qlik, Metric Insights, Push Intelligence

Agilos wint wereldwijd awards voor zijn 'TIC' Qlik Sense Workshop Series

Geschreven door Edwin Willems op 18-mrt-2016 11:32:00

Qlik heeft, met wereldwijd meer dan 1700 Qlik partners, Agilos uitgeroepen tot de nr. 1 partner wat betreft het genereren van het meeste websiteverkeer en de meeste Qlik Sense downloads. Onze ‘Touching Is Convincing’ Qlik Sense Workshops werken als katalysator. Als u Qlik Sense nog niet ‘aangeraakt’ hebt, neem dan een paar uur de tijd om één van onze workshops te bezoeken. Geloof ons niet op alleen ons woord.

Meer lezen

Categoriën: Qlik, sense

Agilos biedt een 'Health Check' aan voor uw Qlik platform

Geschreven door Michael Laenen op 10-mrt-2016 9:57:00

Neemt de performantie van uw Qlik platform af? Zijn er wijzigingen in de personeelsbezetting van de technische mensen, veranderingen in de bedrijfsstructuur of de BI-omgeving en heeft u moeite om hier mee om te gaan? Of denkt u meer voordeel te kunnen halen uit uw QlikView of Qlik Sense investering? Dan is een Health Check iets voor u!

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, QlikView

Agilos Agile Analytics Academy

Geschreven door Koen Biesemans op 1-mrt-2016 11:39:00


Agile BI (Flexibele BI) heeft zijn waarde bewezen in de snel veranderende economie van tegenwoordig. Een traditionele Business Intelligence (BI)-benadering kan niet omgaan met de snel veranderende eisen van vandaag. Agile BI levert de snelheid en flexibiliteit om snel mee te veranderen met interne wijzigingen, maar kan ook tijdig reageren op externe gebeurtenissen zoals concurrentiedruk.

Meer lezen

Categoriën: Qlik, Qlik Sense

Selfservice business intelligence – Liefde of haat?

Geschreven door Edwin Willems op 28-jan-2016 11:18:00

Ik werk nu bijna 2 decennia voor business intelligence bedrijven en heb nog steeds niemand ontmoet die onverschillig reageert op het idee van selfservice business intelligence (BI).

Meer lezen

Categoriën: Qlik, sense

Van Data Warehouse naar Data Jailhouse naar Data Lake

Geschreven door Gilles Hocepied op 19-jan-2016 15:29:00

Wanneer u tegenwoordig bedrijfsgegevens wilt inzetten voor besluitvorming, kan dit weleens leiden tot een Data Warehouse project. Al gauw heeft u te maken met twee zaken: Altijd te laat. Altijd duurder dan gepland. Maar er is een nieuwe speler op de markt die Data Warehouse ouderwets doet lijken…

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, Data Warehouse

QlikView 12 is er!

Geschreven door Edwin Willems op 8-dec-2015 10:08:00

Bron: James Fisher, Qlik VP Global Product Marketing, Qlik blog, 8 december 2015

In april hebben wij op Qonnections, onze 10e bijeenkomst met wereldwijde partners, Qlik Sense 2.0 en onze platformstrategie met de wereld gedeeld. Dit was ook de eerste keer dat wij details vrijgaven over onze plannen met QlikView 12. Vandaag ben ik verheugd dat ik kan vertellen dat het er is! QlikView 12 is hier!

Meer lezen

Categoriën: Qlik, QlikView

Waarom gebruikers uw BI-oplossing niet gebruiken

Geschreven door Gatien Hocepied op 16-nov-2015 11:05:00

In 2014 publiceerde Gartner deze verbluffende statistiek: minder dan 30% van de business intelligence (BI) initiatieven voldoet aan de eisen en stemmen analytics voldoende af met business drivers. Waarom bestaat deze kloof tussen BI-projecteisen en waardevolle analytics voor de gebruikers?

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, BI Strategy

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels