Agilos business blog 

header.jpg

NIEUWS - Qlik versterkt Cloudoplossingen met de overname van Industrial CodeBox

Geschreven door Edwin Willems op 2-mei-2016 21:00:00
Edwin Willems
Find me on:

Qlik® heeft aangekondigd dat het Industrial CodeBox heeft overgenomen, het bedrijf achter QVSource. Dit programma laat Qlik Sense® en QlikView® gebruikers data afkomstig uit cloudbronnen zoals social media, Software-as-a-Service (SAAS) applicaties en andere webapplicaties toevoegen in hun applicaties. Dit biedt diepere inzichten.

Social_Media_Dashboard_-_No_Title.pngQVSoure is sinds 2011 een Qlik partner. Het biedt meer dan 40 out-of-the-box connecties met specifieke applicaties binnen populaire webservices zoals Twitter, Facebook en Google, maar ook cloudapplicaties waaronder Microsoft Dynamics CRM en SugarCRM. Met deze overname verkleint Qlik de time-to-value en ook de terugverdientijd van het Qlik visual analytics platform. Klanten kunnen snel gegevens afkomstig van cloudbronnen toevoegen en nog betere inzichten verkrijgen.

Verbinden met Cloud-gegevensbronnen

Vandaag de dag zijn de meeste bedrijven sterk afhankelijk van webapplicaties en cloudservices zoals Google Analytics en Salesforce.com. Gecombineerd met het toenemende belang van social media platformen als communicatiemiddel, betekent deze trend dat steeds meer gegevens van een bedrijf online opgeslagen worden door dienstverleners.

Het momentum van Enterprise Data Discovery is toegenomen. Een toenemend aantal Qlik-klanten wil één oplossing die clouddiensten integreert, zodat zij het complete plaatje kunnen zien in hun gegevens. Qlik Connectors kunnen nu intuïtief communiceren met het groeiende aantal onlinediensten en gegevensbronnen, als toevoeging aan de on-premise databases, applicaties, spreadsheets en ‘custom’ gegevensbronnen. Al deze gegevens kunnen nu gemakkelijk geïntegreerd worden in het Qlik visual analytics platform waar gebruikers vervolgens de gecombineerde externe en interne data kunnen analyseren.

Hoe het werkt: Ontsluiten van nieuwe gegevensbronnen

Gegevens bevinden zich in steeds meer verspreide locaties. Steeds meer on-premise systemen worden vervangen of aangevuld met clouddiensten – zelfs op het enterprise niveau. Qlik Connectors maken gebruik van het associatieve model van Qlik en kunnen op een dynamische manier social media en cloudapplicaties doorzoeken en de gegevens invoeren in het Qlik visual analytics platform. Dit geeft klanten een uitgebreider overzicht van bedrijfsprestaties. De gegevens kunnen ook verrijkt worden terwijl ze binnengehaald worden. Een Tweet of Facebookbericht kan geanalyseerd worden om het sentiment te bepalen. Met de Qlik Connectors kunnen klanten zelf de frequentie van het binnenhalen van gegevens automatiseren en plannen. Dit is een radicale verbetering van de consistentie van gegevensanalyse en het stelt gebruikers in staat om goed geïnformeerde besluiten te nemen, bijna in real-time.

“Industrial CodeBox en de QVSource applicatie passen precies in onze overnamestrategie van technologie die de waarde van Qlik oplossingen vergroot voor onze klanten,” zegt Anthony Deighton, Qlik Chief Technology Officer. “Dit is een geweldige manier om gegevensvoorbereiding te versnellen, onze clouddiensten uit te breiden en te voldoen aan de klantbehoeften.”

Product Beschikbaarheid

Industrial CodeBox ontwikkelde hun integraties in het Qlik visual analytics platform als een technologiepartner en op dit moment gebruiken honderden Qlik klanten hun producten. Alle uitgebrachte QVSource connectors worden nog steeds ondersteund en krijgen op korte termijn een nieuwe naam: Qlik Connectors.

© 2016 Qlik®, Qlik Sense®, QlikView®, QlikTech®, Qlik® Cloud, Qlik® DataMarket, Qlik® Analytics Platform en de QlikTech logo’s zijn handelsmerken van QlikTech International AB en zijn geregistreerd in diverse landen. Andere merken en logo’s die hierin vermeld worden zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Qlik, Qlik Sense, QlikView

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels