Agilos business blog 

header.jpg

Push Intelligence vs. Business Intelligence

Geschreven door Edwin Willems op 21-mrt-2016 11:30:00
Edwin Willems
Find me on:

Vele organisaties hebben Business Intelligence (BI) tools geïmplementeerd, in de hoop dat zij hun werkzaamheden effectiever kunnen maken door het te baseren op data. Ondanks miljoeneninvesteringen in BI-applicaties, lost de technologie zijn belofte niet in. Het valt analisten, waaronder Gartner, op dat gebruikers de BI-tools onvoldoende inzetten. Push Intelligence is de nieuwe Business Intelligence aanpak waarmee de businessanalist beter kan voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Waar gebruikers met Business Intelligence de dashboards moeten doorzoeken om relevante wijzigingen te vinden, attendeert Push Intelligence de gebruikers op een proactieve manier op veranderingen in de voor hen relevante key performance indicators (KPI’s).

Push_Intelligence_KPI_dahsboard.pngWat zijn de verschillen tussen Push Intelligence en Business Intelligence (BI)?

Een jaar of twintig geleden beschikte de gemiddelde BI-expert niet alleen over minder data, maar ook op minder frequente basis. De gestructureerde data in het interne datawarehouse is beperkt. Het wordt maandelijks samengevat en onder de gebruikers verspreid.

Niemand kan alle gestructureerde en ongestructureerde data, afkomstig van smartphones tot industriële sensors, bijhouden. Laat staan anticiperen op de enorme hoeveelheid gegevens. BI is reactief van aard geworden, in plaats van onderzoekend. Het komt erop neer dat de gemiddelde BI-werknemer simpelweg reageert op verzoeken. Er komen meer en meer dashboards, met de hoop om te anticiperen op het volgende verzoek van de gebruikers.

De realiteit is dat de hoeveelheid data voor een mens te groot en te veelvoorkomend is geworden om er echt zin aan te geven. Elke organisatie wil graag op basis van metrieken handelen, maar men is afhankelijk van machines die het zware werk moeten uitvoeren om te bepalen wat belangrijk is.

3 Grote Verschillen Tussen Push Intelligence & BI

Push Intelligence borduurt voort op bestaande investeringen in data en Business Intelligence, maar er zit een fundamenteel verschil in de architectuur en de aanpak voor het verkrijgen van inzichten. Het analyseert automatisch alle gedetailleerde metrieken binnen de organisatie en bepaalt welke gegevens op dit moment belangrijk zijn, waarom ze belangrijk zijn en voor wie ze belangrijk zijn.

Push Intelligence bevat 3 belangrijke componenten die verschillen van een aanpak gebaseerd op dashboards en rapporten.

#1 Verandering

BI-tools concentreren zich op de waarde van metrieken – hoe hoog waren deze week de Sales in België? Push Intelligence maakt periodieke momentopnamen van deze waarden, waarna het algoritmes toepast op de data om te analyseren hoe deze waarden veranderen. Dit gebeurt automatisch voor elke dimensionele waarde van elke metriek.

#2 Relevantie

BI-tools tonen alle metrieken op elk moment, via dashboards en rapporten. Push Intelligence analyseert de veranderingen in metrieken en bepaalt welke gegevens op dit moment relevant en toepasselijk zijn: deze worden er automatisch uitgehaald zodat er actie kan op worden ondernomen.

#3 Distributie

BI-tools zijn afhankelijk van gebruikers die de benodigde gegevens uit het systeem halen, op hun initiatief. Push Intelligence bepaalt wie op de hoogte moet zijn van de relevante veranderingen, wanneer ze dit moeten weten en waar. Het gebruikt een distributie-motor die de gebruikers alleen de voor hen relevante informatie toont, op het juiste moment en op het juiste toestel.

Analisten hebben met Business Intelligence een krachtig platform voor data discovery. De kracht van Push Intelligence zorgt er dan voor dat u geen essentiële informatie over het hoofd ziet. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om zich te concentreren op wat belangrijk is en zo metriek-gedreven te gaan werken.

Meld u aan voor een webinar over Push Intelligence en het Nieuwe Pad tot Inzicht.

(Bron: Mike Smitheman, Metric Insights)

Push Intelligence Webinar - Register now

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Qlik, Metric Insights, Push Intelligence

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels