Agilos business blog 

header.jpg

Agilos Agile Analytics Academy

Geschreven door Koen Biesemans op 1-mrt-2016 11:39:00
Koen Biesemans
Find me on:


Agile BI (Flexibele BI) heeft zijn waarde bewezen in de snel veranderende economie van tegenwoordig. Een traditionele Business Intelligence (BI)-benadering kan niet omgaan met de snel veranderende eisen van vandaag. Agile BI levert de snelheid en flexibiliteit om snel mee te veranderen met interne wijzigingen, maar kan ook tijdig reageren op externe gebeurtenissen zoals concurrentiedruk.

Agilos_Agile_Analytics_Academy.jpgHet aanbod van Qlik, waaronder QlikView en Qlik Sense, is marktleider in innovatieve BI. Het biedt meer dan traditionele BI.

Sinds 2010 is Agilos een gecertificeerd Qlik opleidingscentrum. Het biedt opleidingen voor zowel QlikView als Qlik Sense gebruikers, ontwikkelaars, designers en administrators. In navolging van onze ruime ervaring met agile BI-projecten in grote en kleinere organisaties, zijn wij workshops gaan organiseren. Wij delen onze expertise en best practices met de Qlik klantengemeenschap. Stap voor stap hebben wij onze trainingen verbeterd en geoptimaliseerd.

De volgende fase

Hoewel wij veel positieve feedback hebben ontvangen, voelden wij ons klaar voor de volgende stap in de leerervaring. Wij bieden een lesprogramma dat niet alleen beter geschikt is voor diverse soorten gebruikers, maar ook een leerproces bevat waarmee gebruikers stapsgewijs en op hun eigen tempo beter getraind worden. Wij presenteren met trots onze nieuwe trainingsmethode, die wij ‘Agilos Agile Analytics Academy’ gedoopt hebben. Deze aanpak biedt alle soorten gebruikers een gepersonaliseerd trainingsprogramma en biedt deze training ‘just in time’.

De methode bestaat uit drie stappen: Explore (Ontdek), Learn (Leer) en Master (Beheers).

  • Explore levert alle informatie die een beginnende gebruiker, inclusief eindgebruikers, moet weten. Stelt u zich voor dat u een nieuwe televisie koopt met een ‘fancy’ afstandsbediening. Als u wekelijks uw favoriete tv-programma opneemt, wilt u weten hoe u dat kunt doen met deze nieuwe afstandsbediening. Daarnaast verwacht u, omdat u nieuwe technologie hebt aangeschaft, dat u meer dan voorheen kunt doen. Alleen als u de nieuwe mogelijkheden van uw tv leert, haalt u het meeste voordeel uit uw nieuwe aankoop. Wij concentreren ons op precies deze dingen, zodat u de hoogste (en snelste) terugverdientijd en de laagste leertijd heeft.
  • Learn. In deze fase maakt u kennis met de technologie in volle glorie. U moet vertrouwd raken met de nieuwe ontwikkelomgeving, nieuwe concepten leren en (nieuwe) implementatiestappen eigen maken. Alles wat u moet weten om een eerste analytische oplossing te implementeren. Wij zorgen er met onze manieren van leren en oefenen voor dat u onthoudt wat u leert. Dit is waar de meeste traditionele trainingsprogramma’s mislukken. Om de vergeetcurve tegen te gaan, hebben wij in deze leerstap van het lesprogramma best practices geïntegreerd.
  • Master. Onafhankelijk van uw profiel, zult u groeien en de vaardigheden in uw vakgebied perfectioneren. Of u nu een oplossing wilt uitrollen voor een groot aantal gebruikers, grote datasets wilt gebruiken, locatie-intelligentie of voorspellende analytics wilt toevoegen, of alles wilt leren over de administratie van uw omgeving: wij trainen u om ook een expert te worden. Onze experts leveren de benodigde inzichten en vaardigheden tijdens deze ‘master’-sessies.

Dit alles brengen wij u door middel van diverse soorten leermethoden en media: klassikale training, on-demand videos, workshops bij ons of in uw bedrijf … Wij hanteren de best mogelijke mix en houden rekening met het meest praktische en snelste leerplan.

Bent u benieuwd hoe dit aansluit op uw behoeften? Neem contact op en wij stellen het trainingsprogramma voor uw bedrijf op, rekening houdend met individuele bijzonderheden. Ondertussen blijven wij onze methode perfectioneren en onze Agile Analytics Academy uitbreiden en verbeteren. Neem vandaag contact met ons op om uw huidige vaardigheden in te schatten en ze verder te ontwikkelen.

Graag wil ik meer weten over de Agile Analytics Academy

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Qlik, Qlik Sense

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels