Agilos business blog 

header.jpg

Agilos ontvangt de Qlik ‘Solution Provider of the year’ award

Geschreven door Edwin Willems op 5-mei-2016 3:00:00

De focus van Agilos op innovatieve Business Intelligence wordt beloond door Qlik Benelux

ORLANDO, Florida, Verenigde Staten, 4 mei 2016 – Agilos, het leidende expertcentrum voor Qlik in België en Luxemburg, is door Qlik beloond voor de fantastische bijdrage aan het succes van Qlik in de Benelux. Deze award werd uitgereikt tijdens Qonnections 2016, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldwijde partners en klanten van Qlik die dit jaar in Orlando, Florida werd georganiseerd.

 

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik

Agilos biedt een 'Health Check' aan voor uw Qlik platform

Geschreven door Michael Laenen op 10-mrt-2016 9:57:00

Neemt de performantie van uw Qlik platform af? Zijn er wijzigingen in de personeelsbezetting van de technische mensen, veranderingen in de bedrijfsstructuur of de BI-omgeving en heeft u moeite om hier mee om te gaan? Of denkt u meer voordeel te kunnen halen uit uw QlikView of Qlik Sense investering? Dan is een Health Check iets voor u!

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, QlikView

Agilos helpt BIA met het visualiseren van SAP-data

Geschreven door Edwin Willems op 7-mrt-2016 16:02:00

BIA, een marktleider in verkoop en onderhoud van uitrusting voor mijnen, overheidswerken, recycling en energieproductie, heeft besloten om SAP te implementeren als duurzame en waardevolle toevoeging voor hun klanten. Met de automatisering van handmatige processen kwamen er meer gegevens beschikbaar. Tijd om een bedrijfsbrede oplossing voor business intelligence en analytics te overwegen.

Meer lezen

Categoriën: Expertise, News, Customer case, QlikView

Gartner Magic Quadrant voor BI 2016 – de grote SHAKE-OUT

Geschreven door Edwin Willems op 19-feb-2016 15:16:00

Wellicht herinnert u zich mijn artikel over Gartner’s Magic Quadrant voor Business Intelligence en Analytics Platformen van 2015. In de introductie schreef ik “…het is interessant om te zien dat alle hoofdrolspelers (enigszins) verschoven zijn”. Dat is dit jaar wel anders. De 4 GROTE traditionele BI-leveranciers IBM, Oracle, SAP en SAS zijn uit het leiderskwadrant verdwenen. Tot ziens. 3 leveranciers domineren nu het leiderskwadrant: Qlik, Tableau en Microsoft.

Maar er is een BELANGRIJK aspect waar het rapport weinig aandacht aan schenkt, misschien wel het belangrijkste aspect…

Meer lezen

Categoriën: Expertise, BI Strategy

Van Data Warehouse naar Data Jailhouse naar Data Lake

Geschreven door Gilles Hocepied op 19-jan-2016 15:29:00

Wanneer u tegenwoordig bedrijfsgegevens wilt inzetten voor besluitvorming, kan dit weleens leiden tot een Data Warehouse project. Al gauw heeft u te maken met twee zaken: Altijd te laat. Altijd duurder dan gepland. Maar er is een nieuwe speler op de markt die Data Warehouse ouderwets doet lijken…

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, Data Warehouse

Waarom gebruikers uw BI-oplossing niet gebruiken

Geschreven door Gatien Hocepied op 16-nov-2015 11:05:00

In 2014 publiceerde Gartner deze verbluffende statistiek: minder dan 30% van de business intelligence (BI) initiatieven voldoet aan de eisen en stemmen analytics voldoende af met business drivers. Waarom bestaat deze kloof tussen BI-projecteisen en waardevolle analytics voor de gebruikers?

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, BI Strategy

NIEUWS - Agilos en Metric Insights brengen Push Intelligence naar Qlik Klanten

Geschreven door Edwin Willems op 9-nov-2015 10:14:00

Brussel, 9 november 2015 – Agilos, de toonaangevende expert voor Qlik® in België en Luxemburg, heeft een overeenkomst getekend met Metric Insights, de leider in Push Intelligence, om de producten te introduceren in de Belux-regio.

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, BI Strategy, Metric Insights

Agilos onderzoekt en deelt Qlik Sense Extensies

Geschreven door Julie op 5-okt-2015 10:11:00

Eén van de mooie dingen van Qlik Sense is dat u extensies kunt maken aangepast aan uw eigen behoeften. Vele ontwikkelaars hebben dit begrepen en bouwen diverse extensies. Sommige extensies zijn goed, anderen zijn minder bruikbaar… Om u te helpen heeft Agilos een project gestart. Wij selecteren de beste extensies voor diverse doeleinden en delen ze met u. Wij hebben ze getest, maar ook de tekortkomingen bekeken. Deze ervaring willen wij met u delen. Wij zijn vandaag met enkele extensies begonnen, maar zullen regelmatig nieuwe extensies toevoegen. Vergeet dus niet om hier terug te keren en uw Qlik Sense platform nog krachtiger te maken!

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik, Qlik Sense, Technical

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels