Agilos business blog 

header.jpg

Agilos helpt BIA met het visualiseren van SAP-data

Geschreven door Edwin Willems op 7-mrt-2016 16:02:00
Edwin Willems
Find me on:

BIA, een marktleider in verkoop en onderhoud van uitrusting voor mijnen, overheidswerken, recycling en energieproductie, heeft besloten om SAP te implementeren als duurzame en waardevolle toevoeging voor hun klanten. Met de automatisering van handmatige processen kwamen er meer gegevens beschikbaar. Tijd om een bedrijfsbrede oplossing voor business intelligence en analytics te overwegen.

 

BIA_Blog.jpg

De uitdaging

Met een sterke focus op duurzaamheid en het toevoegen van waarde, wil BIA continu professionele en flexibele organisaties bouwen. Daarom hebben zij besloten om diverse SAP-modules over de hele organisatie uit te rollen. Dit zorgde voor meer beschikbare data en een behoefte om bedrijfsresultaten te verbeteren, door middel van visueel inzicht voor functies wereldwijd.

 BIA besloot om drie oplossingen te evalueren, waaronder de SAP BI-oplossing. Quentin Scouflaire, Algemeen Directeur van BIA Groep: “Onze belangrijkste selectiecriteria waren gebruiksvriendelijkheid en onderhoudskosten.” De oplossing moest flexibel zijn met een focus op bedrijfsinzichten en bedrijfsresultaten.

  

Qlik en Agilos

BIA koos voor het Qlik-platform bovenop de SAP-implementatie. Maar zij realiseerden zich ook de noodzaak om de juiste dienstverlener te kiezen. De complexiteit van integratie met meerdere gegevensbronnen, het belang van de juiste interface, afstemming met de business en de focus op een snelle waarde-toevoeging waren hoofdargumenten om voor Agilos te kiezen.

Het betrekken van bedrijfsverantwoordelijken, gecombineerd met de methode en expertise van Agilos, zorgde ervoor dat alle dashboards perfect aansluiten op de bedrijfseisen en eenvoudig te onderhouden zijn. Agilos stelde zijn project-, gegevens- en applicatiebeheer aanpak voor. Dit garandeert de samenhang en de kwaliteit van alle dashboards in de organisatie.

 

Het resultaat

BIA plukt nu de vruchten van een samenhangend en centraal managementinformatiesysteem. Het verzamelt gegevens uit alle diverse SAP-modules en andere ERP-systemen die in sommige gevallen nog gebruikt worden. “Data uit meerdere bronnen wordt samengebracht in dynamische, visuele applicaties met intuïtieve navigatie- en zoekfuncties. Wij gebruiken Qlik in elke bedrijfsfunctie en elke geografie, en hebben bovendien de mogelijkheid om een globaal plaatje te schetsen. Wij kunnen onszelf nu beoordelen zoals een klant dat zou doen, in alle opzichten van onze business.”

 Download Case Study

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Expertise, News, Customer case, QlikView

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels