Agilos business blog 

header.jpg

Ontdek Inzichten in de Gezondheidszorg met Data Discovery Tools

Geschreven door Mohammed Merkachi op 4-jul-2016 9:30:00

De gezondheidszorg is slechts één sector die voordelen ondervindt van de inzet van business intelligence tools zoals data discovery software. Deze nieuwe generatie BI-tools zorgt voor nieuwe en verfrissende perspectieven binnen de informatica in de gezondheidszorg. Clinici verkrijgen cruciale inzichten over wanneer en waar zij de tools nodig hebben met betrekking tot zorg. Kortere wachttijden, minimale heropnames en verbeterde kwaliteit van de zorg vormen slechts het topje van de ijsberg aan voordelen die de gezondheidszorg ondervindt met data discovery tools.

Meer lezen

Categoriën: Healthcare

Klanten van Agilos delen hun ervaringen tijdens de 5 Qlik Sense Tour evenementen

Geschreven door Gilles Hocepied op 24-jun-2016 16:00:00

Om de Belgische en Luxemburgse markt op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van Qlik, heeft Agilos de afgelopen weken 5 evenementen georganiseerd in Brussel, Gent, Kortrijk, Luik en Luxemburg.

Meer lezen

Categoriën: Qlik Sense

Touch Point Insights helpt bedrijven bij het optimaliseren van hun retailkanaal

Geschreven door Edwin Willems op 1-jun-2016 21:00:00

Agilos en SIRIUS slaan de handen in mekaar en helpen klanten een beter inzicht te verkrijgen in de prestaties van hun verkooppunten.

Brussel, 1 Juni 2016 – Agilos, het leidende expertcentrum voor innovatieve BI in België en Luxemburg, en SIRIUS Insight, een data & advanced analytics consultancybedrijf dat haar klanten helpt bij het optimaliseren van sales & marketing prestaties van hun touch point kanalen, hebben gezamenlijk Touch Point Insights ontwikkeld.

Meer lezen

Categoriën: Qlik Sense, Alteryx, GeoQlik, Retail

Wat is het verschil tussen Push Intelligence en Business Intelligence?

Geschreven door Edwin Willems op 9-mei-2016 10:28:00

Veel bedrijven implementeren Business Intelligence (BI) tools om een data-driven overzicht te krijgen van hun activiteiten en daardoor effectiever te werken. Ondanks het feit dat aanbieders van BI-tools ontzettend veel geld investeren in functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid, is het gebruik van BI-tools door niet-gespecialiseerde gebruikers nog steeds geen eenvoudig karwei. Maar nu is er dankzij Push Intelligence een oplossing!

Meer lezen

Categoriën: Push Intelligence

Agilos ontvangt de Qlik ‘Solution Provider of the year’ award

Geschreven door Edwin Willems op 5-mei-2016 3:00:00

De focus van Agilos op innovatieve Business Intelligence wordt beloond door Qlik Benelux

ORLANDO, Florida, Verenigde Staten, 4 mei 2016 – Agilos, het leidende expertcentrum voor Qlik in België en Luxemburg, is door Qlik beloond voor de fantastische bijdrage aan het succes van Qlik in de Benelux. Deze award werd uitgereikt tijdens Qonnections 2016, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldwijde partners en klanten van Qlik die dit jaar in Orlando, Florida werd georganiseerd.

 

Meer lezen

Categoriën: Expertise, Qlik

Wat is Push Intelligence en waarom heeft u het nodig?

Geschreven door Edwin Willems op 3-mei-2016 13:35:18

Business Intelligence is een essentie in heel wat bedrijven, maar er wordt niet altijd op de juiste manier mee omgesprongen. Hierdoor is het voor veel managers vaak onmogelijk om de bomen door het data-bos te blijven zien en op de juiste momenten te reageren. Push Intelligence biedt hiervoor een hoogkwalitatieve en tijdbesparende oplossing dankzij gepersonaliseerde en contextueel ondersteunde meldingen en waarschuwingen.

Meer lezen

Categoriën: Push Intelligence

NIEUWS - Qlik versterkt Cloudoplossingen met de overname van Industrial CodeBox

Geschreven door Edwin Willems op 2-mei-2016 21:00:00

Qlik® heeft aangekondigd dat het Industrial CodeBox heeft overgenomen, het bedrijf achter QVSource. Dit programma laat Qlik Sense® en QlikView® gebruikers data afkomstig uit cloudbronnen zoals social media, Software-as-a-Service (SAAS) applicaties en andere webapplicaties toevoegen in hun applicaties. Dit biedt diepere inzichten.

Meer lezen

Categoriën: Qlik, Qlik Sense, QlikView

What Push Intelligence has to do with short ski

Geschreven door Gilles Hocepied op 22-apr-2016 15:26:05

(deze blog zal weldra in het Nederlands beschikbaar zijn)

Recently I went skiing with my family in the French Alps. It’s now possible to avoid those 8 long hours’ drive, on crowded roads. These days, you can take one of those marvelous low cost flights, that bring you from Brussels to Geneva in less than one hour… Arriving in Geneva, you just rent a car and one hour later, you’re at your destination, with the snow crunching under your feet! But that’s the bright side…

Meer lezen

Categoriën: Push Intelligence

Bent u een Business of Data analist …

Geschreven door Edwin Willems op 31-mrt-2016 9:30:00

… dan weet u dat het voorbereiden van meerdere gegevensbronnen, of het samenvoegen van bronnen, een tergend langzaam proces kan zijn. Alteryx is een innovatieve technologie waarmee u dit via “drag-and-drop” kunt doen. Meld u aan voor een gratis workshop op 28 april in Brussel!

Meer lezen

Categoriën: Alteryx, Data Preparation, Data Blending

Push Intelligence vs. Business Intelligence

Geschreven door Edwin Willems op 21-mrt-2016 11:30:00

Vele organisaties hebben Business Intelligence (BI) tools geïmplementeerd, in de hoop dat zij hun werkzaamheden effectiever kunnen maken door het te baseren op data. Ondanks miljoeneninvesteringen in BI-applicaties, lost de technologie zijn belofte niet in. Het valt analisten, waaronder Gartner, op dat gebruikers de BI-tools onvoldoende inzetten. Push Intelligence is de nieuwe Business Intelligence aanpak waarmee de businessanalist beter kan voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Waar gebruikers met Business Intelligence de dashboards moeten doorzoeken om relevante wijzigingen te vinden, attendeert Push Intelligence de gebruikers op een proactieve manier op veranderingen in de voor hen relevante key performance indicators (KPI’s).

Meer lezen

Categoriën: Qlik, Metric Insights, Push Intelligence

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels