Agilos business blog 

header.jpg

Hoe u een award kan winnen met het stroomlijnen van het factureringsproces

Geschreven door Gatien Hocepied op 2-dec-2015 10:01:00
Gatien Hocepied

Jolimont-prize-patched.jpg

In Belgische ziekenhuizen is facturering een complex proces: gegevens komen uit diverse systemen, handmatig ingeven, factuurposten verwijderd vanwege factureringsregels… Het betrekken van artsen in het factureringsproces voorkomt een hoop frustratie bij alle betrokkenen, inclusief de CFO, het hoofd administratie of de backoffice. Is het echt zo eenvoudig? Wellicht. Maar van waar die frustratie?

Frustratie

De complexiteit van dit proces leidt vaak tot discrepanties tussen facturen en de realiteit. Artsen hebben geen volledig overzicht van het proces. Dit zorgt niet alleen voor veel dubbel werk, maar maakt het proces ook een stuk langer dan het zou moeten zijn. Dit leidt tot frustratie. Niet goed.

Bovendien zorgt het factureringssysteem voor inzichtelijkheid van de financiële prestaties van het ziekenhuis. Het is een cruciale bron voor rapporten en analyses. Daarom zou de vertraging tussen de medische handeling en de codering (of de invoer in het factureringssysteem) zo kort mogelijk moeten zijn. In ieder geval veel korter dan wat het vandaag de dag is in de meeste ziekenhuizen. Deze betere zichtbaarheid motiveert ook om sneller te coderen. Begrijpt u wat ik bedoel? We weten dat de betalingsvertraging een open wond is in de ziekenhuissector. Het stoppen van het bloeden zou voor enthousiasme bij Financiën moeten zorgen!

Oplossing

Met hulp van ons expertteam heeft de Jolimont-Lobbes Groep onze MEDIprest oplossing succesvol in hun ziekenhuis geïmplementeerd. Elke week wordt systematisch een overzicht van de medische activiteiten van die week gegenereerd en, zonder menselijke tussenkomst, verzonden naar meer dan 600 zorgverleners. Zij kunnen dan hun activiteiten valideren. De feedback en eventuele correcties worden automatisch naar de administratieafdeling gestuurd. Zij corrigeren dit (eventueel) in het factureringssysteem.

Innovatie

Het automatiseren en stroomlijnen van dit complexe proces heeft geleid tot tijdsbesparingen, minder frustraties en een betere (en snellere) zichtbaarheid van de juiste financiële cijfers. Deze oplossing is uniek op de Belgische markt. En dat is niet onopgemerkt gebleven! De Jolimont-Lobbes Groep heeft de ‘Prix de l’innovation 2015’ award gewonnen op de ‘Patient Numérique’ conferentie, het grootste Healthcare evenement van België.

Dit is een geweldig voorbeeld van het voordeel dat zowel de mensen als de business uit innovatie kunnen halen. En er zelfs een award mee winnen. Te mooi om waar te zijn? Niet echt. Deze oplossing draait vandaag in productie. Wij vergezellen u graag als u een bezoekje wilt brengen aan de tevreden mensen in Jolimont.

Bent u geïnteresseerd om dit verder te verkennen? Laat het ons a.u.b. weten.

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: BI Strategy, Healthcare, Customer case

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels