Agilos business blog 

header.jpg

Wat is het verschil tussen Push Intelligence en Business Intelligence?

Geschreven door Edwin Willems op 9-mei-2016 10:28:00
Edwin Willems
Find me on:

phone_watch_laptop-234641-edited.png

Veel bedrijven implementeren Business Intelligence (BI) tools om een data-driven overzicht te krijgen van hun activiteiten en daardoor effectiever te werken. Ondanks het feit dat aanbieders van BI-tools ontzettend veel geld investeren in functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid, is het gebruik van BI-tools door niet-gespecialiseerde gebruikers nog steeds geen eenvoudig karwei. Maar nu is er dankzij Push Intelligence een oplossing!

Wat is Push intelligence?

Push Intelligence is een nieuwe manier om extra toegevoegde waarde te bieden aan Business Intelligence en die de business analist in staat stelt om de zakelijke gebruiker beter te ondersteunen in zijn of haar vraag naar relevante en in de juiste context geplaatste data. In plaats van zakelijke gebruikers dagelijks doorheen dashboards te laten zoeken om relevante wijzigingen of belangrijke veranderingen in de data te ontdekken, waarschuwt Push Intelligence proactief gebruikers voor belangrijke veranderingen in de Key Performance Indicators (KPI's) waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Wat is het verschil tussen Push intelligence en Business intelligence?

Twintig jaar geleden beschikte de gemiddelde BI-expert niet alleen over minder data, maar kreeg hij die ook op minder frequente basis aangeleverd. De gestructureerde data in het interne datawarehouse was beperkt, werd maandelijks samengevat en onder de gebruikers verspreid zonder enige context of personalisatie.

Sindsdien zijn er hopen toestellen bijgekomen, die allemaal data vergaren en uitsturen: van smartphones over industriële sensors tot Internet of Things-toestellen als slimme koelkasten en thermostaten. Niemand kan die vloedgolf van gestructureerde en ongestructureerde data bijhouden, laat staan anticiperen op wat die enorme hoeveelheid gegevens aan conclusies verbergt. BI is reactief van aard geworden, in plaats van onderzoekend. Het komt erop neer dat de gemiddelde BI-werknemer vooral reageert op verzoeken van managers en gebruikers door het aanmaken van telkens weer nieuwe dashboards, met de hoop om te anticiperen op het volgende verzoek van de gebruikers.

De realiteit is dan ook dat die hoeveelheid data te groot is geworden om een mens toe te staan om er echt zin aan te geven. Elke organisatie wil graag op basis van metrics handelen, maar ze hebben sterke tools nodig om de essentie uit die hele berg data te halen. 

Push_Intelligence_KPI_dahsboard.png

3 Grote Verschillen Tussen Push Intelligence & BI

Push Intelligence borduurt voort op bestaande investeringen in data en Business Intelligence, maar er zit een fundamenteel verschil in de architectuur en manier waarop inzichten uit die data worden aangeleverd. Push Intelligence analyseert automatisch alle gedetailleerde metrics uit verschillende databronnen binnen de organisatie en bepaalt welke gegevens op dit moment belangrijk zijn, waarom ze belangrijk zijn en voor wie ze belangrijk zijn.

Push Intelligence bevat 3 essentiële componenten die zorgen voor een groot verschil met de klassieke aanpak van dashboards en rapportage.

#1 Verandering

BI-tools concentreren zich op de waarde van metrics: ‘Hoe veel inkomsten heeft Sales deze week gegenereerd in België?’ en dat soort vragen. Push Intelligence maakt periodieke momentopnamen van deze waarden, waarna het algoritmes toepast op de data om te analyseren hoe deze waarden veranderen. Dit gebeurt automatisch voor elke dimensionele waarde van elke metriek.

#2 Relevantie

BI-tools tonen alle metrics op elk moment, via dashboards en rapporten. Push Intelligence analyseert de veranderingen in metrics en bepaalt welke wijzigingen in gegevens op dit moment relevant en toepasselijk zijn voor een specifieke gebruiker. Deze metrics worden automatisch naar de oppervlakte gehaald, zodat er actie kan op worden ondernomen.

#3 Distributie

BI-tools geven data aan gebruikers wanneer die op eigen initiatief de benodigde gegevens uit het systeem halen. Push Intelligence bepaalt wie op de hoogte moet zijn van de relevante veranderingen, wanneer ze dit moeten weten en waar. Push Intelligence tools gebruiken een distributiesysteem dat de gebruikers alleen de voor hen relevante informatie toont, op het juiste moment en op het voor hen belangrijke toestel.

Business Analysts hebben dankzij Business Intelligence een krachtig platform voor data discovery. De kracht van Push Intelligence zorgt er dan voor dat u geen essentiële informatie over het hoofd ziet, zelfs als u niet de tijd heeft om op dagdagelijkse basis doorheen dashboards en rapporten te zoeken. Push Intelligence tools geven gebruikers de mogelijkheid om zich te concentreren op wat belangrijk is en zo metric-driven tewerk te gaan.

 

Meer weten over hoe Push Intelligence u en uw bedrijf toe kan laten om efficiënter om te gaan met data en Business Intelligence? 

Schrijf u in voor ons gratis webinar en ontdek de kracht van Push!

New Call-to-action

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Push Intelligence

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels