Agilos business blog 

header.jpg

Agilos en Möbius kondigen partnership aan

Posted by Mohammed Merkachi on 13-May-2018 08:00:00
Mohammed Merkachi
Find me on:

Agilos, Belgisch marktleider op het vlak van business intelligence, heeft vandaag aangekondigd een partnership te hebben gesloten met Möbius, een internationale groep van business consultants.

Binnen zorginstellingen worden enorm veel gegevens geregistreerd, met een berg data tot gevolg. Men kan echter ook constateren dat de actoren die dagdagelijks de kwaliteit van de zorg kunnen beïnvloeden (te) weinig doen met deze informatie.

Handshake Mobius-Agilos_800Onze ambitie is om zorginstellingen te ondersteunen om een cultuur van zorgexcellentie te ontwikkelen en dan zijn interactieve dashboards een cruciaal element. Het partnership met Agilos laat ons toe om die ambitie waar te maken,” zegt Peter Willen, Business Consultant Healthcare Möbius. “De bestaande modules die Agilos voor verschillende ziekenhuizen heeft ontwikkeld, laten ons toe om te accelereren en de gegevens uit de bestaande systemen te halen en die tot bij de zorgverlener te brengen via interactieve dashboards. Dit zal ongetwijfeld leiden tot betere zorg.

In een digitale wereld waarin we massa’s data van een patiënt bij elkaar kunnen krijgen (naast alle registraties die door de zorgverlener gebeuren), is het een must voor de zorgverlener en beleidsmaker om snel, dynamisch en visueel aantrekkelijk verschillende databronnen met elkaar te verbinden om patronen te herkennen.” zegt Mohammed Merkachi, Director Healthcare & Public bij Agilos. “En dit niet alleen om achteruit te kijken maar vooral om de toekomst beter te voorspellen. Hierdoor kunnen zorginstellingen vooral een betere en meer gepersonaliseerde zorg aanbieden. Vandaag gebruiken een 30-tal ziekenhuizen in België onze oplossingen. Door het partnership met een ervaren partner als Möbius kunnen we onze groei in deze sector versnellen.”

Download hier onze gratis white paper over Innovation in Healthcare (beschikbaar in het Engels, Frans en Nederlands).

Innovation-in-Healthcare-COVERS-small

Over Möbius

Möbius – een spin-off van Universiteit Gent – is een internationale groep van business consultants. Het Möbius Healthcare team telt meer dan 10 zorgconsultants en heeft de passie om de zorgsector te helpen bij de uitdagingen van vandaag en morgen. En dit voor een goede patiëntervaring, een optimale kwaliteit tegenover een juiste inzet van middelen.

We hebben specifieke expertise in onder meer de volgende domeinen:

  • Healthcare Excellence: we begeleiden zorginstellingen om te evolueren naar een cultuur van excellente bedrijfsvoering die snel, wendbaar, daadkrachtig en outcome gedreven is;
  • Netwerking: met het oog op toekomstige ziekenhuisnetwerken en samenwerking met eerstelijnsorganisaties helpen we openheid, samenwerking en gedeelde doelen mogelijk te maken door synergieprojecten te ondersteunen en een passend organisatiemodel te faciliteren;
  • Integrale capaciteitsplanning: we bekijken samen met u hoe de beschikbare middelen (infrastructuur, bedden, apparatuur, OK, personeel, …) efficiënt en duurzaam kunnen worden ingezet;
  • EPD & technologie: samen met u begeleiden we het veranderingsproces gekoppeld aan grootschalige IT-investeringen en zorgen we ervoor dat nieuwe technologie op een realistische manier wordt ingezet in het zorgproces;
  • Gepersonaliseerde zorg: we ondersteunen u om toegankelijke en efficiënte zorg te combineren met gepersonaliseerde (gedigitaliseerde) zorg voor patiënten.

Over Agilos

Agilos helpt uw gegevens om te zetten in een strategisch voordeel. We hebben de technologie, de visie en de expertise om al uw relevante bedrijfsgegevens, mogelijk verrijkt met externe gegevens, te combineren tot een hoogwaardige oplossing. Hiermee kunnen uw bedrijfsmanagers en andere werknemers betere inzichten verkrijgen en de juiste beslissingen nemen. Door innovatie en flexibiliteit streven wij naar een snelle impact op de business van onze klanten.

Onze best-of-breed portfolio omvat Qlik, TimeXtender, Alteryx en verschillende andere innovatieve en complementaire technologieën. We bieden ook analytische apps voor gezondheidszorg, boekhouding, HR, verkoop en marketing en dealernetwerken.

Onze meer dan 350 tevreden klanten zijn AXA, Engie, Europese Commissie, CHU Bruxelles, KBC, SG Private Banking en Umicore, maar ook kleinere bedrijven zoals Stuv, Viangro, Eurofoil en Jost Group. Agilos telt 30 werknemers en 3 kantoren in Brussel en Gent (België) en Strassen (Luxemburg).

Contactpersoon Agilos : Mohammed Merkachi (mohammed.merkachi@agilos.com)

Contactpersoon Möbius : Peter Willen (peter.willen@mobius.eu)

Topics: News, Healthcare