Agilos business blog 

header.jpg

Touch Point Insights helpt bedrijven bij het optimaliseren van hun retailkanaal

Geschreven door Edwin Willems op 1-jun-2016 21:00:00
Edwin Willems
Find me on:

Agilos en SIRIUS slaan de handen in mekaar en helpen klanten een beter inzicht te verkrijgen in de prestaties van hun verkooppunten.

Brussel, 1 Juni 2016 – Agilos, het leidende expertcentrum voor innovatieve BI in België en Luxemburg, en SIRIUS Insight, een data & advanced analytics consultancybedrijf dat haar klanten helpt bij het optimaliseren van sales & marketing prestaties van hun touch point kanalen, hebben gezamenlijk Touch Point Insights ontwikkeld.

Touch_Point_Insights_Competitors_dashboard.png

Touch Point Insights is een interactieve dashboardoplossing die bedrijven met retailkanalen een simpel en eenvoudig te gebruiken overzicht geeft van key business parameters om hun sales, marketing en netwerkontwikkeling te ondersteunen. Touch Point Insights is een full-service, hosted oplossing, inclusief regelmatige updates van klantgegevens en benchmark gegevens van de markt. 

“Onze missie is het helpen van bedrijven om competitiever en meer agile te worden door middel van slimmer en beter gebruik van hun gegevens. Door interne data – in dit geval transactie-informatie van klantaankopen – te combineren met externe data – klantinformatie over sociale status, locatie enz. – kan een bedrijf beter inzicht krijgen in hun retailkanaal”, zegt Gilles Hocepied, Directeur van Agilos. “De expertise van SIRIUS Insight en hun Mosaic Belgium consumentensegmentatie is een ideale casus voor bedrijven met een retailkanaal om meer waarde te halen uit de transactiegegevens van hun klanten”.

Traditionele marktsegmentatie is gebaseerd op geobserveerd koopgedrag van bestaande klanten, terwijl online segmentatie zich concentreert op onlinegedrag van websitebezoekers. Deze benaderingen kunnen echter niet het marktpotentieel van een bedrijf voorspellen. Mosaic Belgium consumentensegmentatie biedt deze mogelijkheid, door de Belgische huishoudens te segmenteren gebaseerd op hun socio-demografische karakteristieken, leefomstandigheden en locatie. Door deze informatie te combineren met informatie over koopgedrag van klanten, kan een bedrijf nu meer inzicht verkrijgen in hun marktaanwezigheid versus het potentieel. Het helpt bedrijven bij de besluitvorming over het openen of sluiten van verkooppunten of het voeren van marketingcampagnes in gebieden met een lage marktpenetratie maar een hoog potentieel.

“Wij bieden deze inzichten al op projectbasis aan retailers, auto-importeurs en andere bedrijven met een verkoopkanaal”, zegt Ronald den Ouden, Partner bij SIRIUS Insight. “De expertise van Agilos om al deze informatie te combineren in een modern dashboard heeft ons geholpen bij het ontwikkelen van Touch Point Insights. Bedrijven hebben nu een compleet, geografisch verrijkt dashboard dat informatie over hun klanten, hun verkoopkanaal en hun marktpotentieel combineert”.

Touch Point Insights is ontwikkeld met de moderne Qlik Sense platform technologie van Qlik. Door GeoQlik te integreren in deze oplossing, kan een bedrijf nu al deze informatie visualiseren en tot betere inzichten komen over waar ze een verkoopkanaal kunnen uitbreiden of in welke regio ze de marketing kunnen stimuleren. Dit is gebaseerd op marktpotentieel, huidige klantaankopen en de locatie van concurrerende verkooppunten. Alteryx, een technologie die gegevens samenvoegt en integreert, zorgt voor moeiteloze integratie van al deze gegevens in een dashboard waarmee een sales- of marketingmanager betere besluiten kan nemen over een verkoopkanaal of marketingactiviteiten.

Over Agilos - Agilos is een toonaangevend expertcenter voor innovatieve business intelligence oplossingen in Belux. Als Elite Qlik partner bieden wij expert services aan die de volledige end-to-end BI-levenscyclus dekken, gaande van strategie tot ontwerp, ontwikkeling, implementatie, projectbeheer, training en support. Onze focus ligt op korte time-to-value en kennisoverdracht.  Onze meer dan 300 tevreden klanten -waaronder 8 van de 10 grootste Qlik klanten in Belux- omvatten Belfius, de Europese Commissie, GDF Suez, KBC en Umicore, maar ook kleinere bedrijven zoals Stuv, Viangro, Jost Group en Eurobus. Agilos telt 25 medewerkers en heeft 2 kantoren in Brussel (België) en Strassen (Luxemburg). http://www.agilos.com.

Over Sirius Insight - SIRIUS Insight levert data & advanced analytics consultancy dat haar klanten toe laat om het potentieel van hun aanbod te kwantificeren. Door een combinatie van unieke data, geavanceerde platformen en doorgedreven analyse van consumenten en uw klanten biedt SIRIUS Insight haar klanten inzicht en kennis waarmee zij hun sales- en marketingperformantie kunnen optimaliseren. Al meer dan 25 jaar werken wij in België en daarbuiten, voor grote en kleine bedrijven in diverse sectoren en helpen wij hen met het optimaliseren van hun sales & marketing http://siriusinsight.be/

©2016 Agilos. SIRIUS Insight. Alle rechten voorbehouden. Qlik is een handelsmerk van QlikTech. Alteryx is een handelsmerk van Alteryx, Inc. GeoQlik is een handelsmerk van Business Geografic, een businessunit van Ciril GROUP. 

Terug naar blog-overzicht

Categoriën: Qlik Sense, Alteryx, GeoQlik, Retail

Via deze blog deelt Agilos expertise, visies en ideeën over verschillende onderwerpen in de wereld van Business Intelligence.

You can also read this blog in English. Vous pouvez lire ce blog en Français.

Op zoek naar meer technische artikels? Bezoek dan onze tech blog !

Inschrijven voor maandelijkse email updates

Recente artikels